Okategoriserad

Vegetariska biffar med morot och röda linser

januari 11, 2016

Denna rätt var sannerligen det godaste jag ätit på länge. Jag som älskar kött skulle valt detta framför en vanlig biff alla dagar i veckan. Detta blev ca. 8 portioner, perfekt för matlådan.

 

8 portioner

4 stora morötter
2 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk fiberhusk (går lika bra med ströbröd eller vanligt mjöl)
Salt och peppar

 

Koka upp de röda linserna med 4 dl vatten och buljongtärning och låt koka i 12 minuter. De ska bli överkokta. Var noga med att hålla koll på kastrullen då det blir mycket skum. Häll sedan av vattnet och låt svalna.

Skala och riv morötterna och lägg i bunke. Pressa vitlök och tillsätt tillsammans med finhackad gullök. Tillsätt ägg och fiberhusk. Häll i linserna och rör om. Krydda med salt och peppar efter behag.

Klicka ut med en sked i pannan och stek i olivolja på mellanhög värme. Var noga med att de är riktigt stekta när du vänder, annars kan de gå sönder.

Jag serverade med broccolimos, hur gott som helst! MUMS!

 

Kärlek

Hannah

Senaste 12 månaderna - 13586

 

1 Comment

  • Reply Fia januari 13, 2016 at 9:54 f m

    ÅH så gott det lät!!! Måste testas i nästa vecka 🙂

  • Leave a Reply