Kost, Träning

Sizelycklig testar: CXWORX

juni 22, 2015

Idag testade jag även en annan ny träningsform, nämligen CXCORX.

Nordic Wellness beskrivning:

”Ett effektivt pass på 30 minuter med fokus på bålmuskulaturen. Ett skadeförebyggande pass där du tränar funktionell styrka som stärker hela din kropp. 

Det största arbetsverktyget i CXWORX är kroppen men du använder också gummiband och viktplattor.
Liksom alla Les Mills program, släpps var tredje månad ny musik och koreografi.”

Beskrivning: Efter ett döjobbigt bodypump-pass så trodde jag att detta skulle vara lugn core. Tänk så fel man kan ha. Man hade en matta, lite olika vikter och sådana där långa gummiband (som min farfar hade hängandes på dörren när jag var liten för att han skulle hemmaträna). Passet är 30 minuter långt, väldigt intensivt och med fokus på bålmuskulaturen. Med andra ord, bra för personer (mig!) med ryggont!

Positivt: 

– Förebyggande. Att bygga upp sin coremuskulatur är något jag aldrig tänkt behövs, men nu verkligen insett är viktigt. Ifall du har problem med svajig rygg så ska du verkligen testa detta. OBS! Var försiktig så du inte skadar dig.

– Kort pass. Detta hinner alla med, tiden är ingen ursäkt. Det är 30 minuter, och över innan du knappt hinner blinka.

Negativt:

– Egentligen har jag inget konkret negativt, men fick heller inte euforiruset som vissa typer av träning kan ge. Därför är jag osäker ifall jag skulle kunna längta efter denna typ av träning.

 

Sammanfattning och betyg:

Det var jobbigt för core-musklerna (som jag inte har), det var högintensivt, kort och bra musik. Ett typiskt pass som passar efter ett jobbigt Bodypumppass och som inte är så långt. Det arbetar förebyggande och att stärka upp sin muskulatur runt mage och rygg tror jag är bra för alla människor.

CXWORX får betyget:

33 cupcakes!

 

Kärlek Hannah

No Comments

Leave a Reply