Kost, Träning

Sizelycklig testar: Aqua

juni 22, 2015

Förra veckan testade jag på Aqua, ett vattengympapass på Nordic Wellness.

Nordic Wellness beskriver Aqua så här:

”Träning i bassäng med vattenhantlar som ger dig kondition, styrka och smidighet. Du bestämmer själv belastning och intensitet vilket gör att denna roliga klass passar alla!”

Beskrivning: Vattengympa är alltså precis som det låter – gympa i vattnet. Man använder typ frigolithantlar som ger tyngd under vatten, och ledaren står på land framför och visar övningarna.

Positivt: 

– Du får vara i vattnet. Jag älskar personligen att bada, simma och plaska, och nu när jag är bekväm i min kropp så kändes det bara roligt att få vattenträna.

– Det är skonsamt. Din kropp belastas inte på samma sätt i vattnet eftersom det inte är någon tyngdkraft, vilket är bra ifall du bar problem med smärtor. Jag har haft ryggbesvär senaste halvåret och för min rygg var detta enormt skonsamt.

– Det är inte ”jobbigt”. Alltså, det känns inte jobbigt i vattnet. När du går upp därifrån däremot, så känner du verkligen att kroppen har fått arbeta.

Negativt: 

– Tabu. Jag sänkte medelåldern med typ 60 år när jag var där, eftersom det endast var pensionärer. Tycker det är tråkigt att många unga tycker det är töntigt, för då missar man faktiskt en helt annorlunda träningsform! MEN, det är bara döda fiskar som följer strömmen. Gör det ändå!

–   Svårare om man är lång. Jag försökte ställa mig längst fram där det var djupast men som 1,80 lång så var svårt då bassängen inte var så djup.

Slutsats och betyg:

Jag tycker det var roligt, och man märkte inte hur kroppen jobbade. Tycker du om vatten så måste du testa detta. Kanske en utmaning för att acceptera din kropp? Våga visa dig i bikini.

Aqua får betyget:

4-cupcakes1

 

 

Kärlek Hannah

 

 

1 Comment

  • Reply Rebecca oktober 27, 2015 at 11:28 f m

    Härlig blogg!

    Jag blev inspirerad att testa vattenträning när jag läste detta inlägg 🙂 Har alltid hatat gruppträning men det här var faktiskt ok. Så tack för inspiration ^^

  • Leave a Reply