Hannahs Historia

Psykisk förkylning och nystart

december 27, 2014

Älskade vänner. Det är ett tag sedan jag skrev, men jag har haft mitt liv som har snurrat alldeles för fort. Nu har jag haft en vecka hemma hos mina föräldrar över jul och börjar äntligen återhämta mig.

 

Man kan nog säga att jag haft en psykisk förkylning. Varit i obalans, överstressad, utmattad. Kalla det vad du vill, men jag har helt enkelt haft för mycket.

 

Ska jag berätta ett recept för hur man bränner ut sig på ett par månader? Blanda ihop heltidsstudier, deltidsjobb och massa extraaktiviteter. Tillsätt ca. noll timmars träning, varken psysisk eller fysisk. Toppa detta med massa socker. Tada! Fungerar varje gång!

 

Så, jag har alltså jobbat slut mig. Detta har visat sig genom att jag har en trötthet, som sömn inte hjälper, kan sova hur länge som helst utan att vara pigg. Det har känts lite som att det är ett grått moln över allt jag har gjort. Ingenting har känts särkilt roligt, utan att jag mått fruktansvärt. Det har bara varit grått. Det som gjort mig levande har varit att spela i mitt nya band, och att mysa med min brorsdotter. Då har lyckan varit total. Att träffa mina vänner och familj har självklart bidragit mycket.

 

Nu får det vara nog, jag vill inte må dåligt mer. Jag tänker inte bortprioritera min hälsa mer nu är det nog. 2015 kommer så otroligt lägligt för min nystart.

 

2015 ska bli året som jag försöker utesluta sockret helt. Det är min drog, tyvärr, och jag kan inte ha det i mitt liv. Jag är inget offer, och det inte synd om mig, men mina hjärnspöken när sockret tar över orkar jag inte med mer!

 

Så. 2015, dig ska jag vårda. Jag ska prioritera mig själv och min hälsa. Jag ska göra allt i min makt för att må så bra som jag kan. DET är sizelycklig. Det är resan, färden. Jag söker inte ett mål, en destination eller en vikt. Inte längre. Jag är förbi det. MEN, jag har inte haft snälla tankar mot mig själv den senaste tiden, och när sockret tar över min hjärna, och när jag bortprioriterar fysisk träning och egentid, då är det lätt att onda tankar tar över.

 

SÅ. 2015, du är så otroligt välkommen. Jag tänker se dig som rent, oskrivet block. Jag utmanar mig själv att ha 365 dagar sockerfritt, och ni kommer få följa med på vägen. TACK för att ni fortfarande vill följa med.

 

Kärlek

Hannah

 

7 Comments

 • Reply Helenah december 28, 2014 at 8:58 f m

  Hej Hanna,

  jag har tyvärr inte sett dig i BL alls men fastnade för din blogg för att jag känner igen mig så mycket i dig. Jag har haft en liknande höst som blev utmattningssyndrom, socker, socker, deppig som facit. Nu har jag erkänt att jag är sockermissbrukare på riktigt och behöver bli ”nykter” en gång för alla. Jag har tagit hjälp v stresscoach, PT och även gått med i grupper på FB där andra har samma missbruk och få stöd därifrån. Även om du och jag båda är starka är sockret vår drog och vi behöver hjälp när abstinensen blir svår. Vill du ha någon att prata med så har du min mail här. Kämpa, vi klarar detta!!

  • Reply Hannah Östebo december 28, 2014 at 12:05 e m

   Tusen tack för din kommentar Helenah! Du får gärna tipsa om fb-grupper, skönt att man kan hjälpa varandra. Stor kram och all lycka till till dig !!

 • Reply Jenny december 28, 2014 at 10:38 f m

  Vilket efterlängtat inlägg! Jag har funderat mycket på hur du haft det. Hoppas verkligen du får ett bra 2015! Och det tror jag! Gillar din filosofi med size lycklig, kommer försöka anamma den själv om ett litet tag när jag själv förhoppningsvis kommit på fötter. Du är sannerligen inspiration!

  Kram!

  • Reply Hannah Östebo december 28, 2014 at 12:06 e m

   Hej fina Jenny! Tack för din kommentar! Hoppas att vi kan inspirera varandra 2015! Stor kram!

 • Reply Emma januari 2, 2015 at 11:01 e m

  Hej Hannah! Innan min tråkiga fråga vill jag säga att jag tycker om din blogg och dess syfte och innehåll. Jag vet att jag liksom många, många andra tjejer borde försöka tänka mer i dina banor. 🙂

  Hur som, jag skulle baravilja höra vad du har för teckensnitt på bloggen här? Den var så fin och perfekt, hehe.. Kram från min ocd!

 • Reply Sanna januari 10, 2015 at 9:58 e m

  Du är helt fantastisk Hannah. Följer dig även på din instagram där du räddat mig många gånger. Dina inlägg, peppande texter och bilder betyder så otroligt mycket för otroligt många. Bland annat mig. Du är en av mina största förebilder och en enorm eloge till dig att du orkar och faktiskt delar med dig av din resa. Visar att livet inte alltid är sådär en dans på rosor som många ”stora instagrammare/bloggare” får det till. Så med detta ville jag bara säga TACK. Tack för att du delar med dig. Tack för att du stöttar, peppar och finns. Du hjälper mer än vad du tror. Ta hand om dig Hannah. Det är du värd. Skickar styrkekramar i mängder och hejar på dig. Du är så stark. Kram

  (vore skoj om du kunde kika på mitt inlägg som i grund och botten är inspirerat av dig. Att prioritera sig själv, sin egen hälsa och fokusera på sitt grundvärde istället för de på vågen. Tack. http://nouw.com/dinsannaa/att-prioritera-sig-sjalv-17013595 )

  • Reply Hannah Östebo januari 19, 2015 at 6:06 e m

   Finaste, finaste du. Tack för din kommentar, åh vad glad jag blir. Läste ditt blogginlägg, träffade mig i hjärtat, vet precis hur du känner. Kunde dessvärre inte kommentera! Massa kärlek skickar jag dig!!

  Leave a Reply