Kost

Naturliga proteinbars

juli 19, 2015

God kväll! För mig är det viktigt med regelbundna måltider och att ha bra mellanmål. Därför gjorde jag hemmagjorda proteinbars ikväll. Perfekt att ha med i väskan och på så vis få ihop till regelbundenheten trots att man är ute på äventyr.

 

Proteinbars

12 port.

1 banan (1 banana)
5 dadlar (5 dates)
1,5 dl havregryn (2/3 cups of oatmeal)
1 dl riven kokos (6 tbs of coconut flakes)
1,5 dl cashewnötter (2/3 cups of cashew nuts)
0,5 dl solrosfrön (3 tbs cups of sunflower seed)
0,5 dl sesamfrön (3 tbs of  sesame seed)
0,5 dl tranbär (3 tbs of cranberry)
75g mörk choklad (2,5 oz of dark chocolate)
kokos (coconut flakes to decorate)

Mixa banan och dadlar (jag använde stavmixer). Mixa i havregryn. Finhacka nötterna och frönen och häll i. Häll i allt förutom chokladen. Bred ut på plåt och in i ugn på 175’C i ca. 20 min. Smält chokladen i vattenbad, och spritsa sedan ett randigt, vackert mönster. Skär upp när det har svalnat. Done!

 

Mix the banana and the dates. Put in the oatmeal. Chop the nuts and seeds. Put in everything except the chocolate. Spread it on a baking sheet. Put it in the oven for about 20 minutes at 350’F. Take it out, melt the chocolate and string it over in a beautiful pattern. Decorate with coconut flakes. Let it cool of and then cut it up. Done!

 

proteinbars

 

No Comments

Leave a Reply