Krönikor, Lycka, Lyckoonsdag, Okategoriserad

Lyckoonsdag: Spegelboost

maj 7, 2014

Älskade vänner. Att skaffa sig en bra självkänsla tar tid, energi och repetition. Jag kommer att försöka hjälpa er, utifrån mina egna erfarenheter, att stärka er tilltro till er själva.

 

Idag vill jag prata om en teori som har hjälpt mig mycket, och som jag rekommenderat till många. Jag kallar den för spegelboost.

 

Ställ dig naken framför en helkroppsspegel. Hur känns det? Jobbigt? Tänk högt, och prata med dig själv. Detta är det jobbigaste i början, att prata med sig själv, men det kommer att hjälpa dig förstå vad du egentligen tycker – samt hjälpa dig att ändra tankar.

 

Jag vill att du först reflekterar över dina impulsiva tankar. Vad dyker upp i ditt huvud? Hur ser du på dig själv? Mycket negativt? (Ifall ja, så tro mig. Jag har varit där).

 

Nu vill jag att du gör något som jag hade extremt svårt för i början. Jag vill att du noterar de områden på din kropp där du är missnöjd. Där du har komplex. Kanske är det jobbigt att bara titta där? DÄR ska du fokusera. Jag vill att delarna på din kropp du tycker minst om – blir ställerna du boostar mest. De ska bli det du älskar.

 

Jag vill att du tittar dig själv i ögonen och säger högt ”jag är vacker”. ”Jag duger”. ”jag är en bra människa oavsett prestation”. Alla peppande ord du kan komma på. Gör det – och faktiskt gör det – varje dag. Fake it ’til you make it. Hjärnan behöver repetition, och tänk hur många gånger den behöver höra att den duger, när du kanske har ägnat ett helt liv åt att pränta in att du inte är bra? Titta dig i spegeln, titta på hela dig. Du är vacker. Din kropp är ett mirakel, tänk så fantastisk kroppen är. Se den som ditt tempel. Vårda den. Boosta den, ge ditt hjärta kärlek, och din kropp. Du ÄR fantastisk. Öppna ögonen!

 

Tänk dig själv som ett pussel. Varje liten kroppsdel är en pusselbit. Du lägger noga på plats bitarna du tycker om. Du är nu nästan klar. De sista små pusselbitarna avskyr du. De känns helt onödiga och utan dem skulle allt bli bra. Du skulle bli vacker och lycklig. Men utan dessa delar vore pusslet inte komplett. Då blir du inte hel.

 

Därför måste du lära dig att acceptera att vissa bitar är en del av dig, och gör dig till den du är. Oavsett om du tycker att magen är för stor eller att du har för små öron. Acceptansen måste börja inifrån. Annars LOVAR jag dig att du aldrig blir nöjd. Siffran på vågen kommer aldrig att göra dig lycklig, om det enda du fokuserar på är en siffra. Det var jag helt övertygad om när jag kom till Biggest, och jag har aldrig varit så långt ifrån den åsikten som jag är idag.

 

Lär dig att älska dig själv, med alla styrkor och svagheter som gör dig till den du är. Lär dig älska allt som gör dig unik. Där har du nyckeln till lycka.

 

Kärlek

HannahD60-2014_30143

3 Comments

  • Reply Hanna Helin maj 7, 2014 at 7:31 e m

    Åh! Vilket underbart inlägg! Behöver verkligen stärka min självkänsla… Du är en stor förebild för mig, ditt tänk och sätt du skriver på är fantastiskt! Tack Hannah!!!! Kram <3

  • Reply Elin Östebo maj 7, 2014 at 8:16 e m

    Älskade syster, du är så klok. Jag läste det på instagramkontot @kvinnohat (så himla bra btw) att en måste se kroppen som en helhet där alla delar samverkar på ett fantastiskt vis. Jag är så glad över alla insikter du gjort redan, om hur kilon spelar mindre roll än en hälsosam livsstil och själslig lycka. Du inspirerar mig!! Puss syster E.

  • Reply MK maj 8, 2014 at 7:30 f m

    Du har en sådan underbar hemsida. Väldigt annorlunda de flesta man hittar här på internet. Och du verkar även vara en väldigt fin människa. Jag önskar dig allt gott! Och tack för dina inlägg. Du har verkligen ett sjyst upplägg på din hemsida, det gillas 🙂 Du borde seriöst fundera på att skicka in din hemsidas inlägg till ett bokförlag i framtiden och försöka få till en må-bra-bok av det. Jag skulle köpa den. Kram på dig.

  • Leave a Reply