Lycka

Lycka

Lycka är ett stort ord och innefattar så himla mycket. Alla livets pusselbitar ska liksom finnas på plats. Vi ska känna ett gott samspel mellan dessa. Vi ska värdera oss själva på ett hjärtligt sätt. Livet är inte alltid lätt, och vägen är inte rak, den har sina krokar, den har sina uppförsbackar men det är hur vi väljer att se på det som är grunden till lyckan i våra liv. Har vi kontroll över våra tankar blir vi vår egen mästare. Och DU ska vara mästaren i DITT liv. Ge näring åt blommorna i din fina trädgård som du själv har odlat. Gör saker som får dig att må bra, omringa dig med människor som får fram det bästa hos dig.

DU är värd det allra bästa.

Glöm inte. Se dig själv så som din bästa vän ser dig!

 

Hannah om Lycka: Lycka har alltid varit mitt största drömord. Att bli lycklig. Innan jag deltog i tv-programmet Biggest Loser, så var jag helt övertygad om att lycka endast kunde nås ifall man var smal. För ifall man var smal, då kunde man väl inte ha några problem? Jag har fått så många bevis på att det där är så himla, tjejer/killar som svälter sig för att bli smala och tappar all lycka. Visst, man kan bestämma sig för att gå ner i vikt men var snäll mot dig själv så du inte tappar bort dig bland alla kilon och hekton. För i slutändan är det inte dina kilon som gör dig UNIK det är DU som person.

 

Lycka för mig idag när man har balans i sitt liv. Lycka är att kunna leva fullt ut och aldrig ha begränsningar.  Lycka är att våga älska sig själv. Att inse sina styrkor och svagheter och acceptera sig själv. Hitta balansen och sin inre kraft.

 

Det jag framför allt lärt mig idag är att lycka kommer man inte fram till, det är ett sätt att färdas. Sluta tänk att lyckan är en slutdestination som bara ett fåtal kommer till, och som du kanske en dag skulle kunna nå fram till. Njut istället av resan och förändringen, av varje steg du tar. Det är DET som är lycka. Att uppskatta ditt liv här och nu och att må bra i dig själv och i närhet till andra.

 

Du har alltid ett val. Du kan välja när du stiger upp på morgonen, hur du väljer att hantera denna dag. Du kan antingen välja att börja med att titta dig i spegeln och peka ut alla fel och brister du har. Eller, så kan du se dig i ögonen och tänka ”åh, vad jag är bra och vad vacker jag är idag!”. När du missar bussen eller bilen inte startar, kan du välja att se det som att allting går emot dig. Eller, som att något prövar dig, och du får då hitta andra lösningar och därav växa och bli fler erfarenheter rikare.

 

Det handlar om DIG och om ditt val att vilja förändra. Styr dina tankar och lär dig att öppna ögonen. Livet är fantastiskt vackert och det är du med. Du måste bara inse det.

 

Jennifer om Lycka:  Lycka för mig idag är att få leva; njuta, skratta, gråta, älska, känna. Innan min resa började var livet för mig att prestera. Prestation gjorde mig lycklig, trodde jag då i alla fall. Jag har hatkärlek till ordet ”Prestation”. Jag själv har varit väldigt prestationsfixerad.

Att kunna prestera och känna att vi är duktiga är viktigt för oss alla, till en viss grad. Vi kan pusha oss hårt så länge vi också kan känna lyckan i det hela. Klappa sig själv på axeln och säga ”Fan vad bra du var idag”.

Förr var jag aldrig bra nog om jag inte hela tiden presterade, varje minut var jag tvungen att leverera för att tillfredsställa mina behov. Det fanns en tid då jag inte kunde slänga mig i soffan på kvällen och känna mig nöjd. Oftast så slängde jag mig inte i soffan, jag gjorde 100 andra grejer för att slippa de känslorna som uppstod när jag satte mig ner. En krypande känsla som talade om för mig att jag var lat och att jag inte borde vara nöjd med det jag gjort idag utan jag kunde göra ännu mer och ännu bättre. Och det betydde att jag aldrig var nöjd när dagen var slut, vad jag än hade gjort, så var jag aldrig riktigt nöjd.

 

Den dagen jag började min resa var den dagen jag började acceptera mig själv och jag kände mig tillfreds att vara den jag är. Att nu idag kunna finna lyckan i att bara finnas, att bara få vara jag, är helt obeskrivligt härligt. Det betyder inte att varje dag för mig är som att skutta fram på rosa moln, absolut inte. Men det betyder att njuta av resan, att stärkas av livets med- och motgångar. Något som ofta håller mig kvar på stigen är en mening som min psykolog sa till mig: ”Se livet som en vals, ett steg fram, två tillbaks, två steg framåt, ett tillbaks… ”

Så mina vänner, SE LIVET SOM EN VALS. Tar du 2 steg bakåt och 1 steg framåt så har du i alla fall tagit 3 steg!

 

Och kom ihåg. Lycka kommer man inte fram till, det är ett sätt att färdas.

Kärlek

Hannah