Veckans recept

LCHF-pizza

september 2, 2014

Här kommer receptet på kvällens magiska pizza.

 

Pizzabotten:

 

2 ägg
½ dl olja
1 dl vatten
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

 

Fyllning:

1/2 burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

Basilika & oregano

Salami i tunna skivor

Mozzarellaost

Riven ost (valfri sort)

 

Börja med att vispa äggen poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör ner vatten och olja i äggen och tillsätt sedan det torra. Låt degen vila lite i ett par minuter, och tryck sedan ut den på en långplåt med bakplåtspapper. Ett tips kan vara att ha en liten skål med vatten bredvid, som du doppar fingrarna i ibland så blir det lättare att trycka ut degen för hand. Förgrädda sedan degen i 10 min på 200’C.

 

Blanda krossade tomater, tomatpuré och rejält med basilika och oregano. Häll på pizzan, på med salami, mozzarella och riven ost. In i ugnen igen, nu på 250’c i ca 10 minuter, eller tills osten fått fin färg. Ät och NJUT! Till detta hade vi en grönsallad, oliver, aioli och gräddstuvad vitkål. Bättre än såhär blir det knappt!

 

Kärlek

Hannah

bild2

No Comments

Leave a Reply