Krönikor, Vardag

Konsten att räcka till.

april 22, 2014

Hej mina vackra. Ligger skönt trött i soffan efter ett av mina favvopass – step! Ska snart äta kvällsmat med yoghurt, hemmagjord sockerfri yoghurt och frukt.

 

Jag har en sak att berätta. Och det är att jag inte räcker till.

I helgen var jag ute på en skön pw med min syster, och under de tio kilometrarna vi gick hann vi pratade mycket. Jag berättade om mina visioner för sizelycklig, och hur tacksam jag är för alla fina mail jag får. När vi pratade mer om mailen, så började min syster ifrågasätta mig. ”Hinner du verkligen med att svara på alla mail? Hinner du verkligen heltidsjobb, blogg och att vara en gratisterapeut?”. Ja! svarade jag instiktivt. Sedan började jag tänka.

 

Sedan jag var med i Biggest Loser, och framför allt – sedan jag påbörjade den mentala resan efteråt – så har jag haft en mening i mitt huvud som gått på repeat. ”Jag tänker vara den som jag önskar att mitt 17-åriga jag hade”. Jag vill räcka till och hjälpa till alla som ber om den. Men tyvärr räcker jag inte till för det.

 

Elin, min vackra syster, tillsammans med ett kapitel ur Mia Törnbloms självkänslebok, fick mig att inse att det inte är hållbart. När jag kom hem och skulle svara på de mail jag skjutit framför mig ett par veckor – var 27 stycken. Nästan trettio mail från fina människor runt om i landet som vill förändra sina liv. Som ber om hjälp. Som jag önskar att jag kunde göra allt för.

 

Jag har idag svarat på de sista obesvarade mail jag fått. Och jag är så otroligt stolt, rörd och tacksam för alla mail, kommentarer och kärlek som ni ger, tro inte annat. Men tyvärr så stressar det mig att inte kunna räcka till, och därför kommer jag inte besvara några mail på ett tag. Kommer istället ha frågestunder någon gång ibland, och då får ni fråga precis vad ni vill.

 

Detta handlar om att prioritera sig själv och prioritera sitt välmående. Och nu när jag känner mig så här stark, så kan jag göra dessa val utan att känna mig som en sämre människa. Jag gör detta för att jag ska sprida och peppa er mer. Genom bloggen, instagram och facebook kommer jag ge. Och tänk på dig själv, har du något i ditt liv som stressar dig – eller som får dig att känna dig otillräcklig? Fundera ut på vad som kan göra dig starkare och få dig att utvecklas mer.
Massor av kärlek

Hannah

IMG_5274

4 Comments

 • Reply Elin april 23, 2014 at 8:20 f m

  Satsa på att komprimera alla svar på frågor i bloggen

  • Reply Elin april 23, 2014 at 10:10 e m

   Vill bara säga att hela min kommentar inte verkar ha kommit med och den biten som gjort låter jätte hemsk! Haha

   De jag ville få sagt va att satsa på dig själv först. Svara på mailen i bloggen istället för personligen till en början. Kategorisera upp bloggen så svaren man söker är lätta att finna

 • Reply Elin Östebo april 23, 2014 at 12:16 e m

  Åh, så stolt jag blir kära älskade syster!! Så bra att du känner efter och säger stopp. Vi lär oss hela tiden av/med/i livet. Puss

 • Reply weight loss plans april 28, 2014 at 2:40 e m

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 • Leave a Reply