Krönikor, Lycka

Historien om Fanny.

april 3, 2014

Jag har senaste året fått rätt många mail från fina människor, som vill ha hjälp med att hitta balansen, börja träna eller äta rätt. Jag svarar på alla mail jag får (har jag inte svarat, har jag inte fått/missat), även om det ibland kan ta tid. Detta eftersom att jag önskar mitt ungdomsjag att någon faktiskt gav sig tid och svarade på mina frågor. På min tid pratade man inte om dessa problem på samma sätt, trots att  det bara är typ fem år sedan.

 

Jag fick lite innan jul ett mail. Det var från en tjej, som var i min ålder, längd och vikt innan BL. Jag vet inte vad det var i mailet som fick mig att fastna, men det var nog att hon liknade mitt gamla jag så mycket. En tjej mitt i livet, som utåt sätt alltid mår bra, men som krigar med sin insida. Detta var Fanny. Hon hade tagit mod till sig för att skriva, och hade äntligen gjort det. Minns inte exakt vad hon skrev, men jag minns hennes önskan att må bra. Både i sitt yttre och inre. En balans.

Det som jag mest imponerades av med Fanny, var hennes förmåga att ta emot. Hon lyssnade på de enkla råd jag hade, och hon tog verkligen till sig. Jag försökte hjälpa henne att tänka annorlunda. Att förändringen kunde aldrig bli konstant förrän hon började älska sig själv.

Jag vill att ni läser hennes historia. Jag vill att ni inspireras av henne. För med henne har resan börjat på insidan. Den har börjat med Sizelycklig. Där har tyngden varit, och de andra delarna har kommit som en mindre del. När jag träffade Fanny på en fika nu i helgen, var det en helt annan tjej. Hon var självsäker, rak i ryggen och utstrålade energi. En helt annan tjej än den jag träffade en vinterkväll i januari. Magiskt att se. Det är detta jag kämpar för.

 

Fannys berättelse:

Jag började följa Hannah på hennes blogg efter jag sett henne delta i Biggest Loser. Jag kände igen mig själv när jag såg Hannah.

 

Tjugonionde oktober, skrev Hannah på sin blogg. ” Jag mår fantastiskt och känner mig bekväm i min kropp. Och det är det absolut viktigaste. Jag hoppas ni hittar er väg. Och ifall ni vill ha hjälp, så får ni alltid höra av er.”

 

Två månader senare, den sjuttonde december hade jag funderat klart på om jag skulle våga höra av mig för att få tips och råd om hur jag kunde starta en en ny livstil. Jag samlade mod till mig och skrev ett mail till Hannah. Det var ett av mina bästa beslut, Hannah skrev tillbaka och ville hjälpa mig med min resa.  Och de var i den sekunden som vår vänskap började.

 

Hannah och jag började prata om hur jag skulle kunna hitta min väg till ett nytt liv. Hon fick mig att inse att jag måste börja jobba med mitt inre för att det skulle spegla mitt yttre. Hon fick mig att förstå att det inte bara handlar om vad som står på vågen som visar på vad lycka är, utan att de är så mycket mer. Det handlar om att våga att se sig själv genom sin bästa väns ögon.  

 

Jag och Hannah träffades i januari, jag träffade en person som utstrålar så mycket glädje, kärlek och värme. En människa som visade för mig hur man fantastiskt man kan må utav mycket jobb med både inre och yttre träning. Vi pratade om allt och ingenting, hur lika beteende vi hade haft kring mat, hur man kan bryta gamla vanor, hur man kan jobba med sitt inre, vi pratade om kärlek, jobb, skola, träning, mentalitet och om hur man kan skapa en balans.

 

Jag har jobbat med allt under våren, tränat mer och njutit av mat, vilket har varit en liten del av min resa. Den största biten av resan har handlat om att jag börjat prioritera mig själv och min träning. Jag har börjat ta hand om mig själv, jobbat med mitt inre och min självkänsla dagligen och börjar nu sakta men säkert hitta en väg för att hålla en balans mellan dessa pusselbitar.

 

I helgen träffade jag äntligen min fantastiskt fina vän Hannah igen, 12 kg lättare och så mycket lyckligare. Jag är inte framme vid mitt mål ännu, men jag är en bra bit på vägen och om det är något jag är så är det så mycket mer #sizelycklig.  ”

 

En rörd coach tackar för sig och säger godnatt!

Kärlek Hannah

 

10153171_10152323758523633_1318703091_n 10174940_10152323764873633_1085656158_n

 

No Comments

Leave a Reply