Vardag, Veckans recept

Hemmagjort knäckebröd

februari 17, 2014

God kväll!
Efter förfrågningar om receptet på de fantastiska knäckebröden, så kommer hela receptet här! Testa det, jag lovar att ni lär älska det!

1,5 dl majsmjöl
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl olja
2 dl kokhett vatten

Blanda majsmjöl och frön i en bunke. Tillsätt oljan och vattnet (obs, kokhett). Rör runt och häll sedan ut på smord långpanna. Bred ut så det blir så tunt lager som möjligt. Strö på lite flingsalt/havssaltflingor och in i ugnen på 125°c i ca 1 h. Man kan för-skära bitarna innan ugnen, annars kan man bryta som man vill efteråt. Låt svalna. Ät och njut precis som de är eller med lite smör och ost!
Ps. Man kan lägga till och ta bort frön precis hur man känner för!

image

För er som räknar kalorier så är det 72 kcal per bit ifall ni delar de i 32 bitar

Kärlek
Jennifer

No Comments

Leave a Reply