Hannahs Historia, Krönikor, Livet

Hannahs Historia: Att vända en usel månad.

januari 31, 2016

Livet består av faser och kapitel. Ibland är livet enkelt, självkänslan på topp och det är enkelt att upprätthålla ett gott liv. Och ibland är livet svårt.

Januari har varit en pissmånad för min del. Att komma hem från en underbar solsemester till en verklighet som till slut kom ikapp mig. Att lämna allt i Jönköping, lämna ett jobb jag trivdes väl med och alla mina vänner och den trygghet som studentlivet där gav var inte lätt. Från det till en ny (gammal) stad, ett nytt jobb samt flytta in hos J alldeles för fort. Jag körde på i 120 km/h innan jul och det kom ikapp mig när jag kom hem.

Först kom relationsångesten. Rädslan över tvåsamheten, rädslan över att släppa någon inpå hjärtat. Trots att J gjorde allting rätt och bara ville vara ett stöd så hjälpte det inte. Jag var skräckslagen. Är idag väldigt tacksam över hans förståelse i allt detta.

Sedan kom panikångesten. Utan förvarning så rasade världen för mig förra helgen. Panikångest som varade under hela helgen, under mitt första nattpass på mitt nya jobb och efterskalvet varande långt in i denna veckan.

Jag tror mycket har att göra med att jag kom från ett land med så mycket sol, bad och natur till kalla, snöiga, osoliga Sverige. Kroppen blir ovan av att inte någon sol, jag jobbar natt och vänder på dygnet.

Under helgen har jag ägnat mig åt promenader och återhämtning hos mina föräldrar, och det har varit underbart. Huvudet blir så mycket klarare, hjärtat känns lättare och jag ser livet ljusare.

SÅ. Mina kära läsare. I morgon är det måndag och DESSUTOM ny månad. Och vore det inte då ett ypperligt tillfälle för nystart? JO, hör jag i sjungande kör!

Mitt februarilöfte kommer vara att promenera VARJE dag minst en timma. Detta för att sedan utvärdera den psykiska förändringen, ifall mitt välmående blir stabilare och bättre!

Är ni med mig? Oavsett hur länge ni vill promenera, så en promenad om dagen under 28 dagar kan ni väl ändå avvara? Glöm inte att hashtagga #sizelycklig så jag får följa er!

Kärlek, Hannah

4 Comments

 • Reply Emma februari 1, 2016 at 1:23 e m

  Jag antar utmaningen! Hade samma utmaning i september med en vän och det gjorde mycket för välmåendet. Idag blev det en blöt entimmespromenad trots att de sa ”ingen nederbörd förrän efter klockan 15.00 i Göteborg” på vädret imorse.

  • Reply Hannah Östebo februari 1, 2016 at 1:26 e m

   HEJA HEJA DIG EMMA! Fantastiskt bra jobbat!! Nu kör vi! KRAM

 • Reply Jenny februari 1, 2016 at 6:21 e m

  Jag har varken Facebook eller Instagram så jag kan inte hashtagga men ville bara säga att jag är med 🙂 Kan inte lova att det blir en timmes promenad men EN promenad varje dag ska det bli!

  Vill även passa på att du gör mig peppad och får mig att tänka bra saker om mig själv. Tack för det <3

  • Reply Hannah Östebo februari 2, 2016 at 1:00 e m

   Hej Jenny! Tack för din kommentar, vad glad jag blir!! BRA att det ska bli en promenad varje dag, det är det viktigaste! Sedan får en känna sin egen kropp och vad som passar bäst för sig. Massa kärlek till dig!

  Leave a Reply