Okategoriserad

Gym – ångest eller frihet?

januari 19, 2016

AVD: GYMRELATIONER.
Jag har alltid haft en konstig relation till gym, aldrig hittar balansen. Antingen har jag tränat flera gånger om dagen eller ingenting alls. Och huvudkänslan jag alltid burit med mig är – ”jag är fel. Jag hör inte hemma här”. Och trots att jag idag älskar min kropp och mina kurvor så har gymkänslan suttit kvar – på gym passar jag inte in.

Idag tränade jag ett spinning intervallspass – första gången på gym på flera månader. Och jag kände mig fel. På gymmet, bland proteinshakesmatchande par och pensionärer så kände jag mig fortfarande fel. Men jag gjorde det, jag svettades enormt och jag gick därifrån med ett leende. För MIN skull.

Jag känner mig bekväm i mig själv i de allra flesta sammanhang idag. Gymmet är inte en sådan plats och egentligen känner jag inget behov av det heller. Ifall jag hade brunnit för gymträning och spenderat mycket tid där så hade det varit annorlunda. Då hade det varit en situation där det krävdes att jag ändrade inställning, eftersom jag skulle vistas där mycket.

För mig räcker det. En behöver inte förändra sin syn på allt här i livet. För mig är det viktigaste acceptans. Jag accepterar att jag inte känner mig bekväm PÅ gymmet. Jag accepterar också att jag känner mig bekväm före och efteråt. Och det är okej. Jag är okej. Jag tränar för min skull på mina villkor och att jag inte passar in påverkar inte mitt värde. Jag är lika mycket människa även om jag inte har styrketräning som min största hobby

 

ps. Jag vill poängtera att jag inte fördömer människor som älskar gym och känner sig bekväma där. Beundrar er fullt och stannar vid att vi alla är olika. Vi måste lyssna på våra hjärtan och göra det som känns bäst för just oss.

 

 

Kärlek

Hannahimage image image

No Comments

Leave a Reply